Ga naar de inhoud

Handbalsters uit Zwolle en Raalte veroveren met Oranje onder de 17 GOUD!

Handbalsters uit Zwolle en Raalte veroveren met Oranje O17 goud in het zand van Izmir.
Vier speelsters uit de regio hebben met Oranje O17 het goud gewonnen tijdens het EK Beach handball in Izmir. In de spannende finale tegen Hongarije eiste Yinthe Schaddenhorst van HV Zwolle een hoofdrol op.

Het team van bondscoach Frank Fokkens bereikte in de Turkse kustplaats zonder nederlaag de eindstrijd. Oekraïne (2-1) en Zweden (2-0) werden in de kwartfinale en halve finale verslagen, maar Hongarije bleek van een ander kaliber.

Oranje herstelde zich na het verlies van de eerste set, mede dankzij de inbreng van Schaddenhorst (18 punten) met de nodige vliegertjes. In het team zaten ook drie speelsters van Kwiek: Daphne Stoel, Esmee Stege en keepster Tess Jansen.

De ontknoping, met shoot-outs, was er eentje om van te watertanden. In de eerste serie van vijf misten beide teams niet (9-9), pas bij de negende poging viel de beslissing. Stege scoorde namens Nederland (15-13), waarna verdediger Nienke Slippens de Hongaarse inzet pareerde.Wat zijn we ontzettend trots op ze, fantastisch gedaan!!!

Tags:
×